woensdag 16 november 2016

Bloggers for Life 2016

Eén van mijn voornemens voor 2016 was meer goede daden doen. Dat is iets wat ik altijd ambieer, maar wat er niet zo gemakkelijk van komt. Dus toen ik een paar weken geleden bij Khadetjes en Liezewiezewoes zag dat er een sewalong werd georganiseerd voor Bloggers for Life had ik er meteen zin in. Het enige probleem... tijd vinden. Met twee kleine kindjes niet altijd evident. Maar goed, uiteindelijk is het er dan toch van gekomen.

Het kleurrijke resultaat.

Ik ben voor het eerste projectje van de vier gegaan, de knuffeldoekjes. Amélie heeft er zelf geen, maar ik vond ze er schattig uitzien en het leek me ook niet moeilijk. En dat bleek te kloppen. Op naaivlak stelt dit echt niet veel voor. Ik heb samen met Lucas vier superzachte stofjes, vier katoentjes en een boel lintjes uit mijn kast gehaald. Lucas greep meteen naar de vrolijke, felle printjes. Dat is typisch voor kinderen, denk ik. En aangezien de knuffeldoekjes voor kinderen zijn, heb ik zijn advies maar opgevolgd.

"Hmm, interessant" zie je Amélie al denken.

In een mum van tijd had ik vier vrolijke en zachte doekjes van onder de naaimachine getoverd. Ik heb ze maandag op de stoffenmarkt van Schoten Stikt! afgegeven. Hopelijk kunnen we zo een paar zieke kindjes opvrolijken.

De knuffeldoekjes vielen hier zo in de smaak dat ik er nu ook eentje voor Amélie wil maken. Misschien in het groene stofje van haar suikerbonen en haar doopjurkje?
Nieuwsgierig naar meer van mijn naaiwerk? Volg me dan op Instagram of Bloglovin.

woensdag 9 november 2016

Upcycling: T-shirt wordt rokje

Lucas z'n Theo-hemd is nog altijd niet af, dus tussendoor nog maar eens een upcycling-projectje. Deze keer niet voor de kindjes, maar voor mezelf. Dat mag ook al eens, hè.

Ik had al jaren een blauw-wit gestreept T-shirt in de kast hangen. Heel mooi, maar na een paar uur dragen verloor het altijd z'n vorm. En dan liep ik dus de rest van de dag met een vormeloos geval rond. Niet de bedoeling.

Het T-shirt in flodderstof.

 Tot ik op een dag op Pinterest deze tutorial zag voorbijkomen voor een gestreepte kokerrok. Zij gaat uit van een mannen-T-shirt, dus ik heb haar stappenplan niet echt gevolgd, maar het bracht me wel op een idee voor mijn vormeloos T-shirt.

Ik heb eerst het deel boven de oksels afgeknipt en gekeken hoe lang de rok dan zou worden. Vervolgens heb ik van het bovenste deel een tailleband gemaakt en de rok nog wat ingenomen om te voorkomen dat het floddertopje een flodderrokje zou worden. En... dat was het eigenlijk. Piece of cake dus. 

In zomerse tijden, met blote benen.

Ik heb ondertussen al een paar keer mensen met een gelijkaardig rokje zien rondlopen, dus mijn maaksel is nog hip ook. Dat is altijd mooi meegenomen.


Op vakantie in Zeeland. Ook draagbaar met zwarte panty's.

woensdag 2 november 2016

Upcycling: jongensbroek wordt meisjesshort

Tussendoor nog eens een upcyclingprojectje. Die vragen meestal niet zo veel werk, maar geven veel voldoening. En je hebt er gratis en voor niks een nieuw kledingstuk bij. Wie wil dat nu niet? :-)

Lucas bij zijn doopsel in 2013. En ik nog zonder froefroe. :)

Lucas droeg bij zijn doopsel een chique grijze wollen broek met bretellen. Hij heeft ze achteraf nog veel gedragen, maar ik vond de broek toch echt te jongensachtig voor Amélie.

Opeens bedacht ik dat ik een paar jaar geleden een grijze wintershort had die ik met een zwarte kousenbroek droeg. Dus dat leek me ook wel een leuk idee voor dit broekje.

Zo gezegd, zo gedaan. Het naaiwerk zelf was eigenlijk vrij eenvoudig: even passen, kijken hoe lang de short moest worden, een stuk afknippen en een randje er weer aannaaien om een mooi boordje te maken. Dat geeft de short toch dat tikkeltje meer dan gewoon omzomen. En klaar!

Knip! (het middelste deel is voor het boordje)

Helemaal af!

Op model. (voorlopig wel nog aan de ruime kant)