Over ons

Hallo! Ik ben Kathleen, de blogster achter Maankindjes. Vanwaar nu de naam Maankindjes? Wel, wij lezen al een tijdje voor uit het boek Raad Eens Hoeveel Ik van Je Hou en daarin zegt Grote Haas tegen Hazeltje: Ik hou van jou tot aan de maan en terug. Die uitspraak is bij ons blijven hangen. We hebben er zelfs een mooie poster van in onze woonkamer gehangen.
De maan heeft verder ook iets met onze woonplaats te maken, maar mijn adres geef ik liever niet zomaar prijs op het wereldwijde web. Dus vandaar... Maankindjes.

Ons gezin bestaat uit twee Maankindjes en twee Maanouders. Ik zal iedereen even voorstellen op volgorde van het aantal lichtjaren. 
Mijn man Daan is 32 en werkt in de verzekeringssector. Hij speelt piano en mandoline en zit in een tafeltennisclub. Dan kom ik. Ik ben dus 30 jaar en vertaler. En ik schrijf op deze blog over mijn passies, zijnde naaien, kleren en andere voorwerpen upcyclen, bakken, lezen en onze kindjes knuffelen. 
Ons oudste Maankindje is Lucas (2013). Stilzitten is niet zijn grootste talent, behalve als hij tv-kijkt. Hij speelt graag met auto's, maar evengoed met poppen. Hij heeft zijn wilde momenten, maar het is ook een enorme knuffelaar en charmeur. Sinds dit schooljaar gaat hij elke week naar de turnclub. En last but not least is er nog Amélie (2016), ons tweede Maankindje. Amélietje is een schrikkelkindje en zal dus speciale verjaardagen krijgen. Ze is wat rustiger dan Lucas en iets gevoeliger. Ze is helemaal dol op haar grote broer. Heel vertederend om te zien.


2 opmerkingen: