Doorgaan naar hoofdcontent

Cadeautjes voor Lucas z'n vriendjes

Sinds dit schooljaar wordt Lucas regelmatig uitgenodigd voor verjaardagsfeestjes. Maar wat geef je een kleuter cadeau? Dat vond ik heel moeilijk, dus ik heb tot nu toe voor elk kind iets genaaid. Zo kreeg elke jarige een persoonlijk cadeautje. Voor de maat heb ik me telkens op Lucas gebaseerd. Handig, een levend model in huis. De stofjes komen één voor één uit mijn stoffenkast. Ideaal om restjes te verwerken.

1) Joanna
De eerste jarige kreeg een zwierig rimpelrokje met een gouden elastiek. Hoe je dat maakt, vind je hier. Het fijne aan een rimpelrokje is dat je geen patroon hoeft over te tekenen. Gewoon een rechthoek uitknippen en je kunt beginnen naaien. Bovendien is het resultaat ook altijd mooi, vind ik. Zeker met een gouden elastiek. Joanna was superblij toen ze het cadeautje uitpakte en heeft het rokje al meermaals aangehad op school. Altijd leuk om te zien. :-)
2) Maithé
Vlak na nieuwjaar mocht Lucas weer gaan feesten. Maithé is een echt meisje dat van roze, glitter en prinsessen houdt. Dus een rokje leek me een logische keuze. In dit geval ben ik begonnen met een zomers jurkje van mij (dat ik amper gedragen heb). Van het rokdeel heb ik een rokje voor Maithé gemaakt. Helaas ben ik totaal vergeten om foto's te maken. Dus jullie zullen mij op mijn woord moeten geloven.

3) Liv
Nog een meisje (Lucas speelt graag met meisjes), maar deze keer geen rokje. Liv zit namelijk in dezelfde turnclub als Lucas, dus ik dacht dat een shortje wel tof zou zijn. Ik heb net als hier het patroon van de Pippa Pants gebruikt, één van de geweldige patronen van Emma en Mona. Ik ben fan!4) Emina
Emina... Al sinds de allereerste dag in de kleuterklas zijn Lucas en Emina dikke vriendjes. Ze spelen veel samen, willen later trouwen en geven elkaar elke avond een dikke knuffel en een kus voor ze naar huis gaan. Dus voor haar wou ik natuurlijk wel iets speciaal doen. Ik had na Lucas z'n Theo-hemd nog een lap olifantenstof over. Daarvan heb ik een rimpelrokje gemaakt, opnieuw met gouden elastiek (meisjes <3 goud). Dus nu hebben onze tortelduifjes een matching outfit.5) Ledion
De enige jongen uit het rijtje. Een rokje was uiteraard geen optie. :-)
Ik heb nog een short overwogen, maar ik ben uiteindelijk voor een T-shirt gegaan. Uiteindelijk draag je dat vaker dan een short. Het patroon komt van de Leonora-trui van La Maison Victor. Ik heb de patroondelen verlengd op basis van een T-shirt van Lucas en de mouwen ingekort.Het blijft altijd spannend om een zelfgemaakt cadeau aan iemand te geven. Je weet immers nooit of het kind niet liever speelgoed wou en of z'n ouders zelfgemaakte spullen wel kunnen waarderen. In elk geval, de cadeaus zijn met veel liefde gemaakt én ik vind het persoonlijker dan een doos speelgoed.

Reacties