Suikerbonen die geen suikerbonen zijn


Tijdens onze eerste zwangerschap gingen we op zoek naar leuke suikerbonen, maar we vonden niks naar onze zin. Niet dat er geen mooie dingen bestaan, maar we waren nergens laaiend enthousiast over. Toen ik op een avond in het boek Van Naald tot Draad van Elke Vanelderen een mobile met olifantjes zag, ging er bij mij een lichtje branden. Waarom geen sleutelhangers?
We hadden al een geboortekaartje gekozen en zijn daarmee op zoek gegaan naar geschikte stofjes. Een paar testexemplaren en winkelsessies later waren we er klaar voor. En toen begon het bandwerk: tekenen met stofkrijt, uitknippen, stikken, omkeren, vullen en met de hand dichtnaaien. Héél wat uurtjes later en met de hulp van Daan was alles dan eindelijk af: 30 bruine sterretjes en 20 blauwe maantjes. Die hingen we aan doosjes waar... inderdaad, geen klassieke suikerbonen in zaten, maar blauwe en witte smarties.


Tijdens onze tweede zwangerschap wist ik al snel dat ik weer voor een eigen creatie wou gaan, maar wat? Op basis van het geboortekaartje en deze tutorial koos ik ervoor om kleine portemonneetjes te maken. Ze zijn iets kleiner dan de tutorial voorschrijft, dat leek me beter voor suikerbonen. Ik stootte tijdens mijn zoektocht toevallig op het stofje Grass in Sunlight van Art Gallery dat gigantisch hard lijkt op de voorkant van het geboortekaartje en ik vond Bye Bye Birdie Blush van Atelier Brunette er prachtig bij passen. En toen kon het bandwerk weer beginnen. Uiteindelijk rolden er 50 zakjes van onder de machine, de helft groene en de andere helft roze. Die vulde ik ook deze keer niet met traditionele suikerbonen, maar met snoepjes.


Voor beide kindjes heb ik ook een slinger van hun stofjes gemaakt. Die hingen eerst in onze ziekenhuiskamer en daarna thuis bij de suikerbonen. Na de kraamperiode hebben we de slingers in de gang tussen hun slaapkamers gehangen. Zo hebben we nog elke dag een leuke herinnering aan de suikerbonen.

Amélie wordt binnenkort gedoopt en omdat ik nog best veel stof overhad van haar snoepzakjes, heb ik daarvan een jurkje gemaakt. 
Dus kom zeker binnenkort nog eens kijken! ;-)

4 opmerkingen:

 1. Maar zo cool! Die sleutelhangers zal wel een heel werk geweest zijn, alles zo met de hand toenaaien. Ik vind vooral die portemonneetjes heel leuk. Heb je de suikerbonen er los in gedaan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks, Tine! Ik heb de snoepjes eerst in een plastic zakje gedaan. Dat leek me hygiënischer.

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Merci! Veel werk, maar dat geeft ook voldoening achteraf 😊.

   Verwijderen