Amélies doopjurkje


Zondag was het eindelijk zover: het doopsel van Amélie. Daar keken we al een tijdje naar uit, ik dan vooral omdat ik zelf haar jurkje wou maken. Zoals ik in mijn vorige blogpost al zei, had ik dus na de suikerboonzakjes nog redelijk veel stof over. Dus ik dacht dat het wel leuk zou zijn om daar een doopjurkje van te maken. Uiteindelijk is een doopsel (in mijn ogen toch) een soort verwelkoming in deze wereld, het verlengde van de geboorte.


Het patroon van de jurk was al snel gekozen: de Grace van Emma en Mona, een heel schattig babyjurkje. De roze stof leek me wat te flets voor ons bleke meisje, dus de hoofdkleur werd groen. Maar een roze accentje erbij maakt het wel nóg mooier. Na wat gegoogel ontdekte ik de improvisational pleating-techniek van StraightGrain. Die is eigenlijk niet zo moeilijk, maar geeft wel een prachtig effect. En de techniek is ook ideaal om twee stofjes te combineren. Tot slot wou ik ook graag een iets warmer kledingstuk maken. Het is tenslotte al herfst, hè. Met de tutorial van Handmade Mieke erbij heb ik het hele jurkje van een (roze) voering voorzien.


Ook de grote broer kreeg een mooie outfit met een strikje in dezelfde groene stof als het jurkje van Amélie. Zo was hij ook in feeststemming. Hij heeft z'n strik de hele dag trots gedragen en in de doopviering zelf heel flink de diaken geholpen. Hij mocht kaarsjes helpen aansteken, een verhaaltje kiezen en alles van dichtbij meemaken. En ondertussen smolten mama en papa van vertedering. :-)


Na de mis hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om in de mooie omgeving rond de kerk wat familiefoto's te maken. Dat is altijd leuk voor later.


Met dank aan mijn schoonmama en tante voor de mooie foto's!
En nu op naar het volgende naaiproject: een Theo-hemdje van Zonen 09 voor Lucas. Ik zal alvast verklappen dat het 'oli-fant-astisch' wordt... ;-)

1 opmerking: