Tutorial schattige strikjes

Wil je ook graag zo’n leuk strikje naaien? Dat is helemaal niet moeilijk! Aangezien ik voor Maan & Mini redelijk kleine strikjes heb gemaakt (3 x 6 cm) is het wel een prutswerkje, maar het resultaat is heel schattig! Je kunt de maten uiteraard ook aanpassen. Dit is trouwens een ideaal projectje voor kleine restjes stof.
Daar gaan we dan!
(Geen zin om er zelf aan te beginnen of geen handige Hariëtte? Koop gewoon kant-en-klare strikjes in de webshop van Maan & Mini)


STAP 1

Knip twee rechthoekjes uit. Eentje van 10 (h) x 8 (b) cm en eentje van 8 (h) x 3,5 (b) cm.

STAP 2

Pak het grootste lapje en vouw het dubbel (in de hoogte) met de goede kanten op elkaar. Nu krijg je een dubbelgevouwen lapje van 8 x 5 cm. Stik de lange kant, maar laat een gat open in het midden. Als je zoals ik met een overlockmachine werkt, moet je zeker de draden nog afknopen, zodat de steek later niet loslaat.

STAP 3

Leg je gestikte naad nu in het midden en stik de twee zijkanten. Ook hier weer afknopen bij alle losse draden.

STAP 4

Neem nu je andere lapje stof. Vouw het dubbel (goede kanten op elkaar) en stik de lange kant.

STAP 5

Nu komt het prutswerk. Keer beide delen om, zodat de goede kant aan de buitenkant zit. Duw bij het grootste deel met een scherp voorwerp de vier hoeken mooi naar buiten.

STAP 6

Vouw je lange sliert eens om je grote stuk en bepaal de juiste lengte. Steek er indien gewenst een elastiek tussen en stik binnenstebuiten op de juiste plaats vast. Ook weer goed afknopen. Als je liever een haarspeld of een veiligheidsspel wilt, dan kun je die achteraf nog toevoegen.

STAP 7
Keer het lintje weer in de goeie richting en schuif het mooi over het grote stuk. En tadaaa, je strikje is klaar!

Vergeet trouwens ook niet mee te doen met de giveaway! Je kunt nog meedoen tot zondagavond. De prijs is een vrolijke vlaggenlijn.
Meer uitleg vind je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten